Eggpot - Introductie
Hoe vaak heb je geen witte rijst over. Op deze pagina een recept hoe je je rijst kunt opmaken. Dit is met name als je een flinke hoeveelheid over hebt.
Ingredienten
- restant witte rijst
- 2 eieren
- 1 eetlepel BBQ saus
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 theelepel zout
- olie
Recept
- Verwarm de olie totdat die begint te walmen
- Stort in een keer de rijst erin
- Druk deze weg naar de zijkanten, zodat er een massa met egale dikte onstaat. Niet roeren
- Kluts de eieren en verspreid die egaal over de koek
- Bak de ene kant totdat de onderkant lichtbruin begint te worden
- Keer de koek voorzichtig (niet laten scheuren)
- Verdeel de BBQ saus over deze kant van de koek, dit kan handig met een kwast
- Besprenkel met
- Bak ook de andere kant lekker bruin
Opmerkingen
Dit is echt voor een flinke hoeveelheid. Heb je minder. Probeer dan deze zoet warme witte rijst.
zoet warme witte rijst
