Buuvs pizzadeeg - Introductie
Een recept van de Buuv. Nouja, de Buuv uit ons vorig huis dan toch. Dit zijn ideale bollen om vooraf te maken en dan in te vriezen. Hierna hoef je enkel je pizza oven op te stoken en je kunt aan de slag.
Dit is enkel het recept voor het deeg. Wat je er bovenop doet, dan mag je helemaal zelf uitzoeken.
Ingrediënten
Gistmengsel
Deegmengsel
Recept
- Stort alles voor het gistmengsel in een kom
- Meng de ingrediënten goed door elkaar
- Dek af met een theedoek en laat 10 minuten staan om het gist te laten werken
- Roer alles voor het deegmengsel in een kom
- Voeg het gistmengsel toe
- Ik herhaal hier: Flink kneden, trekken en hem op zijn kop geven. Is best even flink werken maar erg leuk om te doen
- Rol het geheel in een soort worst
- Snijd hier schijven van, van rond de 90 gram
- Ieder schijfje in een los boterhamzakje doen, met wat meel, deze kunnen de vriezer in
- Als je het meteen wilt gebruiken, dan eerst nog een half uurtje laten rusten
- Indien nodig goed laten ontdooien
- Met een roller op een bemeelde plaat uitrollen
- Schijf van maken en deze beleggen (tomatensaus, kazen, groentes, worst etc
- De rand dus insmeren met olie
- Afbakken tot mooi bruin aan de bovenkant
