Knoflook gamba's - Introductie
Gewoon het lekkerste voorgerecht. Warme gamba's in een pikante knoflook olie. Stukje brood erbij om te dippen.
Er is altijd discussie over of je garnalen moet pellen, halfpellen (met de staart er nog aan) of ongepeld moet serveren. Ik heb geen hekel aan pellen. Wederhelft wel. In dit gerecht zijn de garnalen bijzaak. Het gaat om de knoflook olie. Dus doe het pellen in de keuken en val mij er niet mee lastig als ik aan het smullen ben.
Ingrediënten
Recept
Opmerkingen
Garnalen zijn snel klaar. Als je ze kookt in 2-3 minuten en bij bakken in 1-2 minuten. Blijf er dus bijstaan en zorg dat ze niet te lang garen. Dat maakt ze taai.
Garnalen schoonmaken is natuurlijk de buitenschaal eraf pellen. Dan met een mesje een ondiepe snee in de rug van de garnaal maken (achterkant). Trek dan het dunne zwarte draadje er helemaal uit. Was de garnaal dan kort.
Het is niet erg als je het darmkanaal zou laten zitten. Het oogt niet fris of verzorgt. Het smaakt wat zanderig.