Knoflook gamba's - Introductie
Gewoon het lekkerste voorgerecht. Warme gamba's in een pikante knoflook olie. Stukje brood erbij om te dippen.
Er is altijd discussie over of je garnalen moet pellen, halfpellen (met de staart er nog aan) of ongepeld moet serveren. Ik heb geen hekel aan pellen. Wederhelft wel. In dit gerecht zijn de garnalen bijzaak. Het gaat om de knoflook olie. Dus doe het pellen in de keuken en val mij er niet mee lastig als ik aan het smullen ben.
Ingrediënten
- 15 grote garnalen
- 4 tenen knoflook
- 1 halve rode peper
- 1 bosje verse peterselie
- 1 theelepel zout
- 2 koppen olie
- Breekbrood
Recept
- Maak de garnalen schoon
- Controleer of het maag/darm kanaal overal eruit gehaald is
- Warm in een pan de olie op, deze niet laten walmen
- Maak de knoflook schoon. 2 tenen pureren en 2 tenen in dunne plakjes snijden
- Knip de peterselie in kleine stukjes
- Haal de pitten uit de peper en snij die in kleine stukjes
- Als de olie walmt kan alles in de pan (behalve peterselie)
- Roer continue door
- Klaar als de garnalen roze zijn
- Overgieten in een schaal voor op tafel
- Strooi de peterselie erover, eventueel nog enkele grote peper ringetjes voor de aanblik
- Serveren met breekbrood
Opmerkingen
Garnalen zijn snel klaar. Als je ze kookt in 2-3 minuten en bij bakken in 1-2 minuten. Blijf er dus bijstaan en zorg dat ze niet te lang garen. Dat maakt ze taai.
Garnalen schoonmaken is natuurlijk de buitenschaal eraf pellen. Dan met een mesje een ondiepe snee in de rug van de garnaal maken (achterkant). Trek dan het dunne zwarte draadje er helemaal uit. Was de garnaal dan kort.
Het is niet erg als je het darmkanaal zou laten zitten. Het oogt niet fris of verzorgt. Het smaakt wat zanderig.
