Italiaanse ovenschotel
Een Italiaanse schotel zoals ze zelfs in Italie nog nooit hebben gegeten zo lekker.
Ingrediënten
- 1 pond aardappels
- 1 pond Italiaanse groenten
- 250 gram gehakt
- blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 50 ml koksroom
- geraspte kaas voor eroverheen
- water
- zout en peper
- boter om in te vetten
Voor de Italiaanse groenten kun je iedere variatie nemen, die op het moment vers beschikbaar is, denk aan tomaat, ui, prei, paprika, courgette, boontjes etc.
Recept
- Verwarm de over voor op 220 graden
- Schil de aardappelen en snij in plakjes
- Kook de aardappelen net niet gaar (valt moeilijk van de vork af)
- Bak het gehakt in de olie op hoog vuur snel aan
- Temper het vuur
- Voeg de groenten toe om de hard bite eraf te halen
- Voeg tomatenpuree en specerijen toe
- Verdun tot een dikke yoghurt door water toe te voegen
- Laat 5 minuten pruttelen
- Voeg koksroom toe en roer om
- Laat nog 5 minuten pruttelen
- Vet een ovenshcaal in
- Leg een laagje aardappelen onderin
- Hierop een laag met de vlees/groenten mengsel
- Bovenop een laatste laag aardappelen
- Strooi hier de kaas over
- Nog een kwartier in de oven voor een heerlijke overnschotel
