Vietnamese loempia saus - Introductie
Bij de uitgang van een bouwmarkt in de buurt staat een Vietnamese loempia kar. Heel erg lekker om daar een dunne loempia te eten met de heerlijke chili saus erbij!
Mocht je een hekel hebben aan te pittige saus, dan kun je gewoon minder pepers gebruiken.
Ingrediënten
- 4 rode pepers
- 6 tenen knoflook
- 250 ml water
- 200 gram suiker
- 5 eetlepels azijn
- 2 eetlepels maizena
Recept
- Pers een teen knoflook fijn
- Snij de pepers zo klein mogelijk
- Meng alles in een pan (behalve de maizena nog)
- Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen
- Voeg beetje bij beetje de maizena toe, en iedere keer goed doorroeren, tot de saus net wat dikker is
- Dan nog een minuut zachtjes laten doorkoken
Door de pepers kun je dit mengsel goed bewaren. Wel in een goed afgesloten schone fles of pot.
