Takoyaki
Op vakantie in Thailand hebben we inktvis balletjes op. Razend lekker. Warme ballen (denk aan fijne gehaktballen) uit de frituurpan met een mooie saus erover. Bijgaande kassabon is alles wat ervan rest. En de herinnering natuurlijk. En de foto's. De kassa bon hadden we nog. Daaruit valt te lezen wat de naam is
(6 stuks) Takoyaki, originele smaak
. En eens weer thuis, het recept om het te maken opgezocht.
Ingrediënten
Ingrediënten voor beslag
- 125 g bloem
- 1 ei
- 300 ml water
- 1 tl kippenbouillonpoeder
- halve theelepel sojasaus
- Snufje zout
Ingrediënten voor vulling
- 100 g octopus voorgekookt
- 2 lente-uitjes
- 50 g panko
- 2 eetlepel ingemaakte gember (beni shoga)
Ingrediënten voor saus
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel ketchup
- 1 theelepel worcestershire
Recept
- We beginnen achteraan. Meng de ingredienten tot een mooie gladde saus
- Snij de lenteui en gember in kleine stukjes
- Meng alles voor de vulling door elkaar
- Meng dan de ingredienten voor een dun beslag
- Vet de holtes van de poffertjespan in met olie
- Vul de holtes tot de rand met beslag
- Doe in iedere holte een bolletje octopus vulling
- Als de onderkant stevig aan het worden is, draai de balletjes een kwartslag
- Blijf draaien tot de balletjes rondom goudbruin zijn
- Leg op een bord en besprenkel deze met de takoyaki-saus
- Eventueel nog wat gebakken uitjes eromheen sprenkelen
Opmerkingen
