Chilipepervlokken - Introductie
Rode pepers gebruik je vaak in het eten voor extra spice. Chilipepervlokken zijn gedrooogde klein gesneden pepertjes. Meestal zitten de zaadjes er nog in/tussen. Ze worden dus niet gemalen maar meer grof verbrokkeld.
De smaak is heet tot pikant. Met een beetje een bittertje en soms een rooksmaak.
In de Oosterse keuken zie je ze wel terug, hoewel men daar eerder verse pepers gebruikt. In de Italiaanse keuken worden ze echter veel gebruikt, op een salade, pasta en pizza (wat anders hebben ze in Italie?). Hier zie je dan ook de echte toepassing, gewoon bovenop je eten strooien. Rauw en ongebakken. Dit zorgt voor wat extra pit in je gerechten.

Als je een eetlepel Chilipepervlokken mengt met olie, schudden en enkele dagen laten, dan heb je een prachtige chili olie.
Het woord Chilipepervlokken moet aan elkaar worden geschreven. Het eerste woord beschrijft het tweede woord, dus moet het aan elkaar.
