Rabarberlikeur
De meeste mensen zijn dol op limoncella. Ik ook. Het leek me echter ook wel een lekker om een andere zure zoete likeur te maken. Uitgangspunt is hier rabarber.
Rabarber is in juni op zijn best. Ik adviseer om de likeur een half jaar te rijpen, deze is dan mooi rond de kerst klaar.
Ingrediënten
Recept
Zet dan de pot in een donkere koele plaats. Maar niet in de koelkast. Het moet wel een plaats zijn waar je vaak komt, de komende 10 dagen moet je namelijk iedere dag de pot goed schudden om te zorgen dat de suiker oplost. In een keukenkast bij de koffiekopjes of glazen is ideaal, want daar kom je vaak!
De rabarber zal de wodka opnemen, als de rabarber droog komt te staan nog wodka toevoegen
Laat de pot dan nog een 10 dagen staan, waarbij je slechts af en toe hoeft te schudden.
  • Kijk toch eens wat een prachtige diepe rode kleur!
  • In de fles zal de likeur nog verder rijpen. De smaken en geuren zullen zich verder ontwikkelen. Je kunt het al na 2 weken drinken. Na een maand of 6 zijn de smaken en geuren op hun best. Precies in de Herfst Kerst tijd als de stoofpeertjes op tafel komen. De rabarberlikeur is dan heerlijk na het eten.
    Geniet ervan!