Rabarbermoes - Introductie
Rabarber is een groente die eigenlijk iedereen wel kent. Die de meesten lekker vinden. Maar die we amper gebruiken in de keuken. Vandaag een eenvoudig gerecht voor gekookte rabarber. Het resultaat is een dikke massa, die je het best kunt eten als appelmoes, dus bij de klassieke aardappel+vlees+groenten of je besluit het over je vanilleijs te doen
Ingrediënten
- Stelen rabarber
- Aardbeien
- Suiker
- Water
Recept
- Snij van de rabarber de yuiteinden van de stronken
- Snij deze dan in stukken van 3 tot 4 centimeter lang
- Was de aardbeien en snij de kroontjer eraf
- Snij de aarbijen in kleinere blokjes
- Vul een pannetje op met een centimeter water
- Zet deze op een laag vuur, met de rabarber en aardbeien
- Laat deze langzaam verwarmen onder regelmatig roeren
- Nu zal de rabarber uit elkaar vallen
- Als je blijft roeren en verwarmen dan zal het een dikke pap worden
- Nu is het moment om suiker toe te gaan voegen. Doe dit op smaak en gevoel.
Wil je het gaan gebruiken bij de warme maaltijd dan is een klein beetje suiker voldoende.
Ga je het eten puur als toetje (ja ja dat kan ook) of over dan mag er meer suiker in.
Het zou niet nodig hoeven zijn om de aardbeien et snijden. Ik heb de ervaring dat het dan vaak grotere stukken blijven wat minder plezierig eet. Vandaar dat ik deze snij. Niet pureeren omdat ik nog wel een beetje bite erin wil houden.
