Pompoensoep
Eigenlijk is dit het recept voor Jamaicaanse pompoensoep met kokosmelk. Veel lekkerder dan de pompoensoep die we in Nederland kennen.
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 pompoen (+/- 1 kilogram)
- 3 aardappelen
- 5 cm verse gemberwortel
- 1 stengel citroengras
- 2 bouillonblokjes
- 250 ml kokosmelk
- 40 g groene currypasta
- 3 eetlepels olijfolie
Recept
- Schil de aardappelen en snij in dobbelsteentjes
- Kook de aardappelen ongeveer halfgaar
- Snipper de ui
- Snij de pompoen in dobbelsteentjes
- Rasp de gember
- Fruit de ui
- Voeg pompen, aardappelen, gember en citroengras (heel) toe en meteen ook de bouillon
- Breng aan de kook
- Laat kwartiertje zachtjes doorkoken
- Verwijder de citroengras
- Roer de currypasta erdoor
- Pureer met een staafmixer tot een glad geheel
- Laat afkoelen
- Verwarm de soep tot lauwwarm
- Verspreid over kommen
- Voeg in iedere kom een eetlepel kokosmelk toe
