Jambalaya met garnalen en kip - Introductie
De bekende spicy combi van kip met garnalen in een pan. Natuurlijk kun je het zo pittig maken als je zelf wilt.
Ingrediënten
- 325 gram rijst
- 200 gram kipfilet
- 400 gram verse gesneden snijbonen
- 200 gram diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepel arachideolie
- 2 eetlepel Chilipeper
- 1 kippenbouillontablet
- 50 mililiter water
Recept
- Kok rijst voor 8 minuten en giet dan af
- Snij de paprika in grote repen
- Snij de knoflook
- Verhit de olie
- Roerbak de knoflook, kip en caribbean spice voor 2 minuten
- Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak voor 3 minuten
- Los het bouillonblokje op in een kopje heet water
- Voeg de bouillon toe aan de kip
- Voeg een extra kpoje water toe
- Deksel op de pan en op een middelhoog vuur 5 minuten laten stoven
- Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 minuten
