Pindasaus - Introductie
Welke superlatieven zijn er niet over pindasaus uitgesproken?
Vroeger kwam ik vaan in een horeca gelegenheid waar men standaard een pannetje pindasaus had klaar staan. Als men het nodig had, dan ging het gas eronder aan, goot men er wat water bij en begon blij te roeren. Als de saus te waterig was kwam er een grote zak met witte korrels (?) uit het magazijn die erbij gingen. Na afloop ging het gas uit en liet men het pannetje staan. Door de jaren heen koekte de saus tegen de rand steeds verder in en kwam er steeds minder ruimte voor de saus. In de saus waren de jaarringen te tellen. Desalnietemin vond de saus gretig aftrek, ook bij mij, ik heb er heel wat keren van gegeten.
Hieronder een recept voor lekkere zelfgemaakte saus. En bedenk: alles is lekkerder met pindasaus!
Ingrediënten
Recept
Als de saus te dun is een theelepel pindakaas toevoegen en als de saus te dik is gewoon wat water toevoegen. Dit kun je ook gedurende de avond doen als je bij een BBQ merkt dat de saus wat ingedampt is.
En bedenk, je hebt altijd te weinig pindasaus in huis!