Kip Piri Piri - Introductie
Piri piri is op dit moment best wel een mode gerecht. Er zijn zelfs restaurants waar ze enkel piri piri kip, in verschillende uitvoeringen, op de kaart hebben staan. Dus hier kunnen wij ook niet achterblijven.
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 tomaten
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 teentjesknoflook
- 1 eetlepel sambal
- 1 eetlepel azijn
- olie
- zout en peper
- 2 kipfilets
- 100 gram tauge
- 1 ui
- 1 paprika
- 100 ml water
- olie
Recept
- Meng 1 eetlepel olijfolie met paprikapoeder, knoflook, zout en peper
- Besmeer hiermee de kip
- Laat een half uurtje intrekken
- Snipper ui
- Ontvel de tomaat en snij in blokjes
- Bak de ui en tomaat zachtjes aan in wat olie tot de groenten zacht zijn
- Pureer de knoflook tenen
- Voeg dan de sambal en azijn toe
- Laat nog een klein minuutje sudderen en haal de saus dan van het vuur
- Pureer dan de saus met een staafmixer of in de magic bullet
- Voor wat extra diepgang kun je nog wat zout en peper toevoegen of voor wat extra pit sambal
- Snipper de ui en de paprika
- Bak de kip aan
- Roer de saus samen met het water er doorheen en voeg
- Laat 5 minuten doorpruttelen
- Voeg dan de ui, paprika toe
- Laat nog 5 minuten doorpruttelen zodat ook de groenten zachter zijn geworden, de hardste bite moet eraf zijn, laat ze niet week worden
- Voeg 1 minuut voor opdienen de tauge toe en roer alles een laatste maal om
Tip: Indien de saus/gerecht te dik aan het worden is, iets water toevoegen en/of het vuur wat temperen
