Bananenbrood - Introductie
Een collega kwam aan met dit recept voor bananenbrood. Verrassend lekker, een stukje bij de koffie! En wie ben ik dan om dat hier niet op te nemen?
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 50 gram ontpitte dadels
- Handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
- 3 eieren
- 100 gram meel
- 50 gram havermout
- Anderhalf theelepel bakpoeder
- Zout
Recept
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Maal de havermout in de magic bullet tot meel, houd even apart
- Meng de bananen met de dadels en pureer deze
- Klop in een andere kom de eieren luchtig
- Voeg een snuf zout toe aan de eieren
- Meng de eieren door de bananenpuree
- Voeg nu het havermoutmeel en gewone meel toe aan het beslag
- Voeg het bakpoeder toe
- Meng tot een glad beslag
- Roer de noten erdoor
- Giet het mengsel in de cakevorm
- Vak in 30 minuten af
- Als de bovenkant te donker aan het worden is, dek dan af met bakpapier
- Vak nog 15 minuten af
- Controleer of het gaar is (sateprikker erin, als deze schoon is, dan is het brood klaar)
