Langzaam Verre Oosten
Hieronder een eigen invulling van slow cooken met kool en rijst. Hierdoor krijgt het gerecht een meer Oosterse smaak, en dan bedoel ik het verre Oosten.
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 ui
- 1 prei
- Halve witte kool (of Chinese kool)
- 400 gram peultjes
- 50 gram rozijnen
- 100 gram rijst
- 1 bouillon blokje
- Lik pinda-saus
- 1 theelepel paprikapoeder
- Olie
- Peper en zout

Recept
- Snij de ui, kool en prei in kleine stukjes
- De einden van de peulen halen en in 3en snijden
- Rozijnen laten wellen
- Snij de kip in kleine blokjes (halve tot hele centimeter)
- Bak in een koekenpan tot de kip voldoende gaar is, dat is zodat het vlees overal rondom wit is. Dat is voldoende. Het zijn kleine stukjes de rest zal garen in de pan.
- De kip kan alvast in de pan.
- Kook een kopje water
- Doe het bouillon blokje in een kopje en giet af met kokend water
- Roer tot het blokje is opgelost
- De bouillon kan in de pan
- Voeg nu de resterende groenten en kruiden toe. En spreid deze uit in de pan
- Water toevoegen tot 1 centimeter onder de rand. Alle groenten/kip ligt nu grotendeels onder water
- Strooi hierover de rauwe rijst uit en roer ligt om
- Nu kan de deksel erop
- Dan het gerecht naar een hogere temperatuur brengen, niet kokend.
- Na een uur is het gerecht gereed. Dit kun je controleren door de peulen te proeven, als die lekker zijn is de rest dat ook
Tajine op tafel. Iedereen kleine gebaksbordjes en heerlijk vissen uit de pan. Smakelijk!
